vineri, 25 mai 2018

Culoare si Cromoterapie






Culoarea este lumina. Ce este lumina? Lumina, stiintific vorbind, reprezinta energie, fotoni, produsa de Soare, pe diferite lungimi de unda. Cand fotonii se intersecteaza cu atomii din obiecte, acestea la randul lor ii refecta si creaza lumina, respectiv culoarea. Tot ce vedem este creat de lumina reflectata. Lumina cu frecventa joasa, se inregistraza in creier ca fiind culoarea rosie, cea cu frecventa cea mai inalta, din spectrul vizibil, ca fiind culoarea violet.
  Ce inseamna joasa, inseamna ca fotonii vibreaza foarte lent, se misca foarte incet. Undele vibrationle ar putea fi intelese ca un EKG  care la functionarea unei inimi sanatoase are pulsatii rapide - in cazul nostru unde de frecventa inalta – violet, si in cazul unei stari de coma, letargice, are pulsatii foarte lente – unde de frecventa joasa- rosu.  
    Un aspect foarte important, este conexiunea dintre frecventa vibrationala a culorilor spectrului vizibil, chakrele principale ale corpului, literele alfabetului, numere si note muzicale. Concret cele 7 chakre principale au la randul lor culorile principale ale spectrului, respectiv, Muladhara, de exemplu – chakra radicina, a carei vibratie este legata de teluric si instinctual, rezoneaza vibrational cu rosu si cu nota DO. Chakra inimii Anahata, are vibratia culoarii verzi si rezoneaza cu nota FA. Putem face un solfegiu cromatic pe chakrele corpului! Cu alte cuvinte, revenind la ideea initiala a discursului nostru , totul este interconectat in plan energetic, subtil si functioneaza ca un intreg.
   Asadar culoarea poate fi folosita in terapia cromatica –cromoterapie- poate fi folosita in asociere cu sunete in meloterapie ( adica frecvente emise pe aceeasi structura, dar receptate de ureche nu de ochi) sau pote fi folosita in art terapie sau terapia prin arta, ca mijloc de expresie vizual a trairilor emotinale si de conectare cu subconstientul personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje ascunse in basmele romanesti