vineri, 25 mai 2018

Cimatica sau sunetul care transforma materia


    




Cimatica este o stiinta a sunetului a vibratiei sonore. Acest domeniu se foloseste de frecventele sonore pentru a observa cum influenteaza acestea formele lumii materiale. Au fost facute experimente in care pe o tablita de metal era pus nisip, apoi se folosea o anumite frecventa sonora, un anumit tip de muzica, si se observa ce forme ia nisipul in functie de muzica respectiva. De exemplu la vibratiile joase ale unei muzici de tip Rock (nu le consideati negative ele sunt pur si simplu asa cum sunt) formele era haotice, dizarmonioase. La rezonanta unei compozitii clasice, formele erau armonioase (nu le considearti pozitive comparativ cu celelalte).
Experiemntul la fel ca cel din inaginile de mai jos era facut si mai simplu utilizand efectiv anumite frecvente sonore intre 100-600 HZ.
  

Filmuletul via youtube este perfect edificator pentru cele scrise mai sus. 

https://www.youtube.com/watch?v=wvJAgrUBF4w

Se pune asadar intrebarea unificatoare: exista o legatura intre tot si toate care sa demonstreze ca orice energie din univers este de fapt manipulabila prin intermediul constiintei? Eu zic ca raspunsul este da, constiinta este cea care alege sa expuna o anumita materie la un anumit tip de vibratie. Alege, daca e vorba de noi oamenii, frecventa gandului pe care il vrea, joasa sau inalta. De aici materia devine altceva. 
In plan concret s-a observat deja ca bolile sunt generate de frecventele joase ale gandurilor, care  au drept consecinta emotii dezechilibrate. O stare emotionala haotica pe termen lung, va dezechilibra aura in anumite zone si va condensa in corpul fizic enregii reziduale.
Nu spune nimeni ca in lumea in care traim TREBUIE neaparat sa gandim pozitiv ca, asta-i noua dogma spiritualista. Nu, insa daca incet, incet devenim constienti, ne putem abate gandurile de la ceea ce ne face sa suferim sau pur si simplu putem alege sa nu ne gandim la nimic.

Daca e greu sau usor, bine sau nebine sa fii constient, trezit, asta e alta discutie. Pana una alta, pana nu treci prin asta, nu poti spune cum a fost. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje ascunse in basmele romanesti