vineri, 1 iunie 2018

Tot despre Art terapie


    

    Terapia prin arta, asa cum este ea inteleasa la ora actuala, este o forma de tratament cu efect psihologic (psihe=suflet) deci implicit spiritual.
Ea presupune inducerea unei stari de vibratie inalta sau stare de transa – rezulta traire spirituala.
Terapia prin arta presupune acces la subconstient, debloare, exteriorizarea traumelor, a blocajelor, castigarea increderii de sine, armonizare cu sine si efect terapeutic catharctic de eliberare prin suferinta.
   In acest tip de terapie nu se urmareste rezultatul estetic al procesului artistic, ci unul pur psihologic respectiv spiritual.



   Aceasta se face , in principiu cu grupuri de copii sau adulti cu probleme emotionale sau locomotorii( oricine se poate incadra in acest tipar, pentu ca nimeni nu are o viata perfecta, nu?) si se foloseste de puterea culorii (si nu numai- modelaj, cantat, vorbire, socializarea) pentru exteriorizarea blocajelor, traumelor. Art terapeutul ghideaza pacientul in diferite activitati care presupun acces la subconstient (suflet) si interpreteaza apoi rezultatele, afland ce disfunctii are pacientul, prin observarea produsului artistic si prin discutii directe cu acesta.
    Art terapia se poate asocia cu meloterapia (frecventele vibratorii comune ale culorii si sunetului folosite impreuna, pot regla la nivel de aura, energiile corpurilor fizice si subtile).


   Art terapia este o refulare, un catharsis, iar efectul de natura spirituala al terapiei prin arta, este evident, daca aceasta este aplicata cu acest scop si in paralel cu alte practici de acest tip. 

Foto via:  https://centrulmareaneagra.ro/art-terapie/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesaje ascunse in basmele romanesti